Επιστολή 20/6/1930

Αθήνα 20 Ιουνίου 1930

Σύντροφοι,

Εκ μέρους της Κομμουνιστικής Οργάνωσης (Αρχείο Μαρξισμού) χαιρετίζουμε την ίδρυση του Διεθνούς Γραφείου της Κομμουνιστικής Αντιπολίτευσης και σας γνωστοποιούμε την απόφαση να συμμετάσχουμε στη Διεθνή Συνδιάσκεψη προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με τις οργανώσεις των άλλων χωρών και να δουλέψουμε μαζί τους για τις ιδέες της Αριστερής Αντιπολίτευσης πάνω στη γραμμή της οποίας δουλέψαμε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

 Η οργάνωσή μας θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας ενημερώσει για το επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα, την ιστορία του και τη σημερινή του δράση αποστέλλοντάς σας όλες τις αναγκαίες πληροφορίες. Αλλά πιστεύοντας ότι ο μόνος τρόπος που θα εξασφαλίσει μια καλύτερη συνεννόηση είναι η προσωπική επαφή θα προσπαθήσει να στείλει έναν ή περισσότερους συντρόφους σε σας για να σας προσανατολίσουν πάνω στην κατάστασή μας. Γι αυτό το σκοπό καταβάλουμε προσπάθειες να συγκεντρώσουμε τα αναγκαία χρήματα.

Η Οργάνωση ανταποκρινόμενη στο κάλεσμά σας ξεκίνησε εγγραφές μεταξύ των συντρόφων για την υποστήριξη του Δελτίου Ενημέρωσης.

Σε επόμενη επιστολή θα σας κάνουμε μια έκθεση πάνω σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν τη δουλειά μας και γενικά το κίνημα στη χώρα μας. Αλλά καθώς θα έχουμε πολλά ζητήματα να σας εξηγήσουμε σας παρακαλούμε να μας ζητήσετε ότι πληροφορίες θεωρείτε αναγκαίες.

Εκτιμώντας ότι η συγκρότηση του Διεθνούς Γραφείου ως γεγονός υψίστης σημασίας για το κομμουνιστικό κίνημα και πιστεύοντας ότι μόνο η διεθνής διασύνδεση των οργανώσεων θα επιτρέψει την ανάπτυξή τους, εργαζόμαστε συμβάλλοντας σ’ αυτό.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να μας γράψετε στην παρακάτω διεύθυνση.

Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Γιώργος Βιτσώρης.

Διεύθυνση:

Κύριο

Ευαγγελον Μοίραν

Έμπορον

Ευαγγελιστρίας 2

Αθήνα

Η επιστολή πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ένα δεύτερο φάκελο που θα φέρει τα αρχικά Γ.Β.